Szkolny konkurs kulinarny „Zdrowie na talerzu”

Categories: | Author: Violetta Lebda | Posted: 2022-11-13 | Views: 237

 

Celem konkursu było promowanie ideę zdrowego odżywiania, kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych, kształtowanie umiejętności wybierania zdrowych produktów oraz przygotowania posiłku z ich wykorzystaniem (samodzielnie lub z pomocą osób dorosłych).

 

 

 Zadaniem uczestników było przygotowanie zdrowej przekąski, która idealnie nada się do spożycia na drugie śniadanie w domu lub w szkole. Uczestnicy wykazali się dużym zaangażowaniem i pomysłowością. Otrzymaliśmy prace przedstawiające smakowite, kolorowe propozycje przekąsek. W galerii przedstawiamy nagrodzone prace. Nagrody wręczymy w szkole w czwartek 17 listopada.

Projekt edukacyjny "Zdrowie na talerzu". Realizator Szkoła Podstawowa nr 7 w Ostrowie Wlkp. Projekt edukacyjny realizowany w ramach Konkursu Mikrodotacji Wielkopolska Wiara 2021, dofinansowany przez Narodowy Instytut Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich na lata 2021-2030.

Wyniki konkursu:

I miejsce:

Marta Wawrzyniak

Maria Szymańska

Laura Malinowska

Kordian Szczepaniak

Igor Figaszewski

 

II miejsce:

Magdalena Rataj

Antonina Brychcy

Cyprian Palczewski

Lena Reszelska

Borys Chlasta

 Galeria - zobacz